Natrag na newsletter

HOTEL ESPLANADE – BEZGLUTENSKI STANDARD

Prestižni zagrebački hotel Esplanade prvi je hrvatski certificirani hotel s bezglutenskom ponudom! Prvi takav certifikat uručen je prestižnome hotelu na predstavljanju standarda Bosk gluten free.

Standard Bosk gluten free namijenjen je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela. Uvođenje tog standarda omogućit će osobama s bezglutenskim režimom prehrane siguran posjet restoranima i hotelima.

Posljednja istraživanja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani. Procjenjuje se kako danas u Europi ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti kao krajnjeg izraza nepodnošenja glutena. Sve je to, baš kao i mnoge druge činjenice povezane s glutenom, dovelo do razvoja standarda Bosk gluten free. Program je razvijen s ciljem smanjenja rizika kontaminacije pripremljenih jela i slastica glutenom te propisuje protokole proizvodnih procesa nabave, skladištenja, pripreme i posluživanja hrane. Bezglutenske delicije Hotela Esplanade osmislila je i pripremila poznata i priznata šefica Ana Grgić sa svojim timom kuhara.

Objavljeno: 06.02.2017