Zagreb je grad koji je nevjerojatno isprepleten s prirodom. Vidljiva je ona u brojnim gradskim parkovima, u Zelenoj potkovi, u jezerima Bundek i Jarun te u zelenim površinama koje se nalaze raštrkane po cijelom gradu, dajući vedrinu zgradama i asfaltu.

Ova kombinacija urbanog područja i prirode kao da je savršena pozornica za lagano, ležerno i detaljno istraživanje, odnosno slow tourism. Ne znate kako? Pokazat će vam lokalci koji su pravi stručnjaci za postizanje onog balansa između gradske vreve i opuštenosti: sve će obaviti, istražiti i iskusiti, no uvijek će uzeti dovoljno vremena kako bi u potpunosti u tome uživali.

Zagreb je glavni grad Hrvatske, što znači da ovdje događanjima nikad kraja i da se, neovisno o godišnjem dobu, uvijek javljaju novi koncepti i uvode nove ideje. Ovdje ćete pronaći brojne muzeje i galerije, restorane i kafiće, koncertne dvorane i kazališta. Ipak, priroda će vam uvijek podariti neku smirenost, pokazat će vam kako cijeniti male stvari u životu, usporiti tempo i posvetiti se onome što radite i što vidite. Bilo da uživate u zelenilu parka Maksimir ili pak ispijate kavu u kafiću kraj jezera Bundek, uživajte u pogledu, atmosferi, doživljaju svih osjetila.

Na ovaj ćete način dobiti pravi dojam ovog grada, koji je zelen i ujedinjen s prirodom, no ujedno je i grad jakih modernih tendencija.

Dragi sugrađani i dragi posjetitelji,

zbog posljedica olujnog nevremena koje je u više navrata pogodilo naš grad, apeliramo da, zbog vlastite sigurnosti, izbjegavate posjete gradskim parkovima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu, Hipodromu i Parku prirode Medvednica zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja grana oštećenih stabala.

Također, iz nadležih službi, građane i posjetitelje mole da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kamo se kreću, odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada budući da još uvijek postoji mogućnost odlamanja grana sa stabala ili otpadanja dijelova krovišta ili žbuke sa zgrada i drugih objekata.

VAŠ ZAGREBAČKI DETOKS

Kada skinemo zakulisne maske Zagreba grada, ostaje njegovo zeleno lice. Ono je tu oduvijek, neuništivo unatoč ispiranju vremenom i novim generacijama. Tu je za Zagrepčane - liječi, smiruje, daje novu perspektivu. Njegove žile kucavice protežu se šumovitim gradskim oazama, parkom prirode i zagrebačkim vodenim površinama. Planine, jezera, rijeke i zelena kraljica - Medvednica, pozivaju na aktivan stil života. Usred urbanog ritma grada, oni su njegova pluća. Zagreb i priroda žive u divnoj simbiozi.

  • ODRŽIVI ZAGREB

  • DONOSIMO VAM JOŠ ZANIMLJIVIH PRIČA. OSTANITE S NAMA!

  • LOKALCI PIŠU O ZAGREBU

    #Zagreb #VisitZagreb #GreenBuzZg