Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.
Izvor: INmusic festival
S našeg područja, tu je i dalmatinska verzija, nešto rjeđeg umaka i s dodatkom pancete. Na kraju krajeva, kakve god punjene paprike radili, uz ove zagrebačke najbolje će pasati topli pire krumpir.
Sastojci za 8 osoba:
8-10 kom svježih paprika babura
Za nadjev:
800 g mljevenog miješanog mesa
30 g riže dugog zrna
1 glavica luka
1 žlica sjeckanog peršina
2 režnja češnjaka
1 jaje
Za umak:
40 g sušene slanine
600 ml pasirane rajčice
600 ml povrtne juhe
1 žličica šećera
Također:
Sol i mljeveni crni papar
Priprema:
Svježim paprikama odrežemo dio s peteljkom i odstranimo im koštice. U posudu s mljevenim mesom dodamo rižu, sol i papar, sjeckani peršin, sjeckani luk, razbijemo jaje, protisnemo češnjak i dobro izmiješamo sastojke. Dobivenom smjesom nadjenemo očišćene paprike, rasporedimo ih po dnu lonca, dodamo komad slanine, ulijemo pasiranu rajčicu i povrtnu juhu, dodamo žličicu šećera i prstohvat soli, poklopimo i kuhamo sat i pol vremena na srednje jakoj vatri. Gotove punjene paprike premjestimo na tanjure, prelijemo ih umakom od kuhanja i poslužimo sa svježim pire krumpirom.