Posebno sam se veselio dolasku u Zagreb, pogotovo zato što je majka putovala sa mnom. Moji ljudi su sve istražili kako bismo stigli vidjeti glavne stvari u gradu!
Izvor: Hotel Antunović Zagreb
Jednostavno tijesto za tjesteninu s jajima ili bez, svježi kupus i malo ljubavi kod pripreme! Svi će ih voljeti... U slast!
Sastojci za 4-6 osoba:
1 i ½ glavica luka
700 g svježeg kupusa
400 g svježe tjestenine ili velikih krpica
100 g sušene slanine
Također:
biljno ulje
Sol i mljeveni crni papar
Priprema:
Slaninu i luk nasjeckamo, suhu tjesteninu narežemo na kvadratiće, a svježi kupus na trakice. Na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckanu slaninu i pržimo ju dok ne postane hrskava. Zatim slaninu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo do zlatnožute boje. Potom ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo narezani kupus, podlijemo ga s malo vode i pirjamo na srednje jakoj vatri, a za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo narezanu tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u posudu s pirjanim kupusom i lukom, i izmiješamo sastojke. Gotove krpice rasporedimo na tanjure, posipamo prženom slaninom, po želji začinimo svježe mljevenim paprom i još vruće poslužimo.