Zagreb je predivan, ali najviše su me oduševili ljudi. Svi su toliko ljubazni i pristupačni. Bolje domaćine si nisam mogla poželjeti.
Izvor: Hotel Antunović Zagreb
Sastojci za 4 osobe:
600 g tankih telećih odrezaka
60 g glatkog brašna
30 g maslaca
2 žlice suncokretovog ulja
3 režnja češnjaka
100 ml suhog bijelog vina
150 ml mesnog temeljca
1 žlica svježe sjeckanog peršina
1 žlica soka od limuna
za prilog:
40 g maslaca
1 žlica suncokretovog ulja
½ glavice luka
400 g mlade mrkve
100 g svježeg špinata
osim toga:
sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
prilog:
Ogulite, operite i narežite mrkvu.
U tavu dodajte maslac i suncokretovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i mrkvu, začinite solju, pa sve zajedno pirjajte na srednje jakoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
Zatim dodajte svježi špinat i povremeno okrećite dok špinat ne uvene. Zatim povrću dodajte narezani češnjak i nasjeckani peršin, promiješajte i, čim češnjak počne mirisati, maknite povrće s vatre.
glavno jelo:
Teleće odreske lagano istucite batom za meso, začinite solju i uvaljajte u glatko brašno. U tavu stavite maslac i suncokretovo ulje, te teleće odreske pržite otprilike 2 minute sa svake strane.
Zatim dodajte narezani češnjak i čim počne mirisati, dodajte suho bijelo vino i pričekajte da vino napola ispari. Zatim sastojke pospite nasjeckanim peršinom, ulijte mesni temeljac, sok od pola limuna, začinite svježe mljevenim paprom i pirjajte još 2-3 minute.
Serviranje:
Rasporedite povrće po tanjurima, na to stavite odreske, sve prelijte umakom i ukrasite tanjure.