Alex Kapranos (Franz Ferdinand) o Zagrebu je pisao na svom blogu: http://bit.ly/nO3yin
Izvor: www.guardian.co.uk
Sastojci 4 osobe:
450 g pilećih zabataka
1 glavica luka
400 g mladog krumpira
2 režnja češnjaka
1 rajčica
1 limun
250 ml suhog bijelog vina
1 žlica sjeckanog peršina
3-4 lista lovora
500 ml pileće juhe
osim toga:
suncokretovo ulje, sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
Uklonite kosti s pilećih bedara. Luk očistite i nasjeckajte, a rajčicu narežite na kockice. Ogulite, operite i narežite krumpir na kockice.
Stavite pileća bedra, s kožom prema dolje, u tavu na 2-3 žlice vrućeg ulja i pržite oko 2 minute sa svake strane.
Zatim pržene pileće krakove narežite na kockice na dasci za rezanje.
U lonac na jaku vatru ulijte 2-3 žlice suncokretovog ulja, dodajte nasjeckani luk, začinite solju i lagano pržite.
Luku dodajte krumpir i lagano popržite.
Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, izrezane pileće noge, lovorov list, nasjeckani peršin, ulijte pileći temeljac i pustite da zavri.
Zatim ulijte suho bijelo vino i žlicu limunovog soka, pa sve zajedno dinstajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
Pred kraj varivo možete zgusnuti oštrim brašnom pomiješanim s malo vode.
Serviranje:
Gotovo jelo posložite u duboke tanjure, pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.