Uzbuđeni smo zbog prvog nastupa u Hrvatskoj i presretni što smo imali vremena razgledati vaš prekrasan grad Zagreb.
Izvor: INmusic festival
Izvrsna su namirnica za brzu pripremu iznenadnim gostima: "Idemo peći palačinke!". Zapečene palačinke sa sirom zahtijevaju malo više vremena i upotrebu pećnice, što će dati dodatnu notu ozbiljnosti koja se običnom tavicom jednostavno ne može postići, a vašim dragim gostima ovaj stari zagrebački recept ostati će dugo u sjećanju. Na vama je hoćete li im otkriti tajnu pripreme.
Sastojci za 6-8 osoba:
Za palačinke:
2 jaja
250 g brašna
200 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
½ žličice šećera
1 prstohvat soli
Za nadjev:
4 jaja
120 g šećera
10 g vanilin šećera
½ naribane korice limuna
400 g svježeg sira
180 g kiselog vrhnja
50 g grožđica
30 ml ruma
40 g maslaca
Za preljev:
150 g kiselog vrhnja
1 žlica šećera
Također:
100 ml ulja za palačinke
Priprema:
U prikladnu zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo dva jaja, sol, šećer i uz stalno miješanje pjenjačom postupno dodajemo brašno, ulijemo mineralnu vodu i izradimo jednoličnu smjesu. U tavu iznad vatre, na žlicu ugrijanog ulja, ulijemo toliko smjese za palačinke da prekrije dno tave i pečemo s obje strane do zlatno žute boje. Na isti način ispečemo ostale palačinke. U zasebnu posudu sa svježim kravljim sirom dodamo šećer, grožđice, maslac, četiri jaja, naribamo polovicu limunove kore i dobro izmiješamo sastojke. Pečene palačinke nadjenemo smjesom od sira i složimo ih po maslacem premazanom dnu vatrostalne posude, premažemo ih mješavinom kiselog vrhnja i šećera i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 195°C, 25 minuta. Pečene palačinke rasporedimo na tanjure, posipamo ih šećerom u prahu i poslužimo.