Od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća omiljena zabava Zagrepčana bili su plesnjaci. Prateći u stopu svjetske trendove i plešući u ritmu najpopularnijih pop, rock, jazz i swing hitova, odrasle su generacije i generacije mladih. Plesnjak na Zrinjevcu oživljava duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka.

Plesat će se kod Glazbenog paviljona koji je još 1891. postao prepoznatljivim mjestom održavanja promenadnih koncerata. Razigrat će se plesne cipelice uz ritmove najrazličitijih glazbenih žanrova. Bit će tu swinga i rock’n’rolla, plesat će se charlston jive, salsa i tango. Raznovrsnost glazbenog i zabavnog programa i jesu jedan od glavnih aduta ovoga projekta koji plesom upotpunjuje bogatu ljetnu ponudu metropole.

Od 28. srpnja do 26. kolovoza 2023., svakog petka i subote, građani Zagreba i posjetitelji našeg grada moći će uživati u Plesnjaku na Zrinjevcu.

Tijekom ovih 10 ljetnih večeri, posjetitelji imaju jedinstvenu priliku družiti se uz ples i odličnu glazbu, naučiti pokoji novi plesni korak i uživati u odličnim koncertima uživo.

Svaki vikend na Zrinjevcu će se održavati plesne radionice koje izvodi Plesni centar Zagreb by Nicolas, na kojima će uz stručno vodstvo posjetitelji moći naučiti plesne korake bečkog valcera, discofoxa, jive-a, tanga i foxtrota te mnoge druge.

Svoja mjesta na Zrinjevcu možete zauzeti već od 17h. Plesne radionice započinjat će u 18:00h, a koncerti počinju u 20h.

Ulaz je besplatan na sve programe. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se prebacuje na nedjelju.

Program:

Datum / Date: Plesna radionica/ Dancing workshop Koncert / Concert
28.07. Blues Jimmy Stanić
29.07. Discofox Miro Ungar
04.08. Engleski valcer / English waltz Superstary
05.08. Quickstep The Sway Band
11.08. Jive Robert Mareković & the Swingers
12.08. Jive 2 Groovy Cakes
18.08. Cha Cha Cha Superstary
19.08. Bečki valcer / Viennese waltz Miro Ungar
25. 8. Tango Tango Rock Band i Zagrebački Dixieland
26.08. Foxtrot The Sway Band

 

Poštovani sugrađani i posjetitelji,

nedavno olujno nevrijeme izazvalo je rušenje stabala i grana na lokaciji parka Zrinjevac. Ljubazno vas molimo da pri posjetu Parku vodite računa o upozorenjima na opasnost (označavajuće trake i/ili znakovi upozorenja) te da izbjegavate područja na kojima primijetite srušena stabla i grane radi vaše vlastite sigurnosti, kao i da se informirate o vremenskim prilikama prije posjete Parku.

Fotografije: Igor Nobilo