10. Ljeto u MSU: Potpun umjetnički doživljaj

Obljetničko izdanje Ljeta u MSU bogatim programom i ove godine donosi presjek suvremenih umjetničkih događanja na domaćoj i inozemnoj sceni.

Deseto Ljeto u MSU održava se od 16. lipnja do 14. srpnja 2023. godine. Multimedijalna formula „4 u 1“ u svojem će obljetničkom izdanju posjetiteljima pružiti niz koncerata, izložbi, filmova i mnogo plesa. Ljeto u MSU donosi presjek aktualnih umjetničkih događanja kao i najnovijih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni Zagreba, Hrvatske, regije i svijeta.

U deset godina Ljeta u MSU održana su ukupno 164 različita programa – 52 koncerta, 51 filmska projekcija, 36 performansa, 15 velikih izložbi i 12 književnih tribina kao i brojna inozemna kazališna gostovanja. Sve je te sadržaje promatralo ukupno više od 40 tisuća posjetitelja.

Programi Ljeta u MSU, definiranog kao urbani spoj suvremene umjetnosti i popularne kulture, tradicionalno se održavaju u lipnju i srpnju u popodnevnim i večernjim satima. Na programu su koncerti najboljih sastava u regiji, potom projekcije najboljih europskih art filmova, dok plesne grupe nastupaju u okviru plesnog ciklusa Antisezona. Također je tu i velika izložba „Budućnosti“ koja predstavlja vrhunske hrvatske i međunarodne suvremene umjetnike.
Tim spojem različitih oblika umjetničkog izričaja Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti i pop kulture i njihovog približavanja široj publici.

Muzej suvremene umjetnosti osnovan je 1953. godine, a krajem 2009. godine preselio se iz središta grada u namjenski građenu vlastitu zgradu u Novom Zagrebu. U zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti nalazi se 12 tisuća djela suvremene umjetnosti hrvatskih i inozemnih autora.

Ulaznice za Ljeto u MSU dostupne su na www.eventim.hr.

Objavljeno: 15.06.2023