Zagreb Classic 2023.: Jedinstven glazbeni doživljaj pod zvijezdama

Vrhunska klasična glazba i prekrasan ambijent Tomislavovog trga formula je koja festival Zagreb Classic open air čini doista posebnim doživljajem. Ove godine za slavlje glazbe postoji i važan razlog više.

Zagreb Classic open air glazbeni je festival kojim i ove godine započinje zanimljivo i intenzivno zagrebačko ljeto. Tako će, od 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, pa sve do 1. srpnja, desete obljetnice pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, na Tomislavovom trgu, na jedinstvenoj glazbenoj pozornici pod zvjezdanim nebom, večeri biti u znaku klasične glazbe.

Na Zagreb Classicu, koji se održava od 2016. godine, nastupaju eminentni domaći i strani izvođači s pažljivo biranim repertoarom koji će oduševiti sve ljubitelje klasične glazbe. Na prekrasnom prostoru povijesnog trga nastupit će Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Jazz orkestar HRT-a, Gradsko kazalište Komedija, Zagrebački solisti, Zagrebačka filharmonija kao i Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Publici Zagreb Classica također će se predstaviti Cameristi della Scala, ansambl koji dolazi iz slavne milanske Scale.

Ovaj festival privlači mnoge ljubitelje klasične glazbe, kao i one koji će to tek postati, te je u samom vrhu programa koji su zaslužni za profiliranje zagrebačkog kulturnog identiteta.

 „Zagreb Classic, na početku ljeta, otvara niz kulturnih događanja za Zagrepčane te posjetitelje. On će i ove godine pružiti, bez sumnje, vrhunski doživljaj na otvorenoj pozornici u srcu grada“, najavljuje gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je, najavljujući osam odabranih koncerata, podsjetila kako su oni, kao i prijašnjih godina, otvoreni i besplatni za posjetitelje te je istaknula: „Ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom organiziranim u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.“

Objavljeno: 15.06.2023