Velika promocija Zagreba na tržištu SAD-a putem Satellite Media Tour

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s United States Tour Operators Association (USTOA), vodećim udruženjem američkih turoperatora, sudjelovala je tijekom svibnja u promotivnoj inicijativi i kampanji Satellite Media Tour (SMT).

Radi se o kampanji u okviru koje je, predsjednik USTOA-e, g. Terry Dale, sudjelovao u 20 televizijskih i radijskih intervjua diljem SAD-a, promovirajući Zagreb kao cjelogodišnju atraktivnu destinaciju koja slijedi načela održivog turizma. Zagreb je promovirao i američki turoperator Intrepid koji je stavio naglasak na lokalne zagrebačke obrtnike, prezentirajući time autentična iskustva u destinaciji.

Veliki uspjeh i važnost ove kampanje potvrđuje medijsko isticanje Zagreba diljem SAD-a kroz razgovor s Terry Daleom i priču aktivnog člana USTOA-e koji promovira destinaciju. Tu je i promocija putem filma koji se prikazuje tijekom intervjua te tzv. landing page kampanje na USTOA.com. Mediji kao što su Daily Flash-National TV,  WTLV-NBC TV Jacksonville, WANF-IND TV Atlanta, KRCW-CW TV Portland, Radio Syndicated i mnogi drugi podržali su kampanju, a ostvareno je, do sada, 636 emitiranja na regionalnim i nacionalnim radijskim i televizijskim programima i 15,5 milijuna impresija.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld, naglašavajući potencijal sjevernoameričkog tržišta koje se etabliralo kao ključno daleko emitivno tržište za Zagreb, ovom prilikom je izjavila:.SAD je iznimno važno tržište za grad Zagreb i Hrvatsku, a članstvo u USTOA-i te sudjelovanje u ovoj posebno važnoj promotivnoj  kampanji jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje činimo s ciljem privlačenja američkih gostiju. Izrazita je čast surađivati s g. Terry Daleom, dragim kolegom i prijateljem, koji je više puta posjetio Zagreb, a u ovoj kampanji je preuzeo i ulogu glavnog ambasadora glavnog grada o kojem je podijelio vlastitu priču. Sigurni smo da će se učinci ove kampanje odraziti kroz daljnje povećanje broja američkih turista u našem gradu koji su, u dosadašnjem dijelu godine, prvi po ostvarenim noćenjima te drugi po dolascima među stranim gostima.“

„USTOA je zahvalna Turističkoj zajednici grada Zagreba na podršci i suradnji u ovoj uzbudljivoj kampanji podizanja svijesti o odgovornom putovanju koja naglašava prednosti organiziranog putovanja s turoperatorom članicom USTOA-e. Zagreb je živahan grad prepun zanimljive arhitekture, muzeja, kazališta, galerija, obrta i kulinarske scene. Kroz televizijske i radijske intervjue, gledatelji diljem SAD-a dobili su uvid u mnoga iskustva koja Zagreb nudi.” izjavio je Terry Dale, predsjednik USTOA.

Prema izvješću The Vacationer Summer Travel Survey & Trends 2023., 85% Amerikanaca planira putovati ovog ljeta, od čega njih 42% planira intenzivnije putovati. Uz Zagreb, u kampanji sudjeluju turističke organizacije Turske i Malte.

Objavljeno: 15.06.2023