Dani jagoda

Svakog lipnja u Zagrebu se tradicionalno organiziraju Dani jagoda, kojima se ne potiče samo prodaja nego i podržava svijest o nužnosti prirodno uzgojene hrane, koja zauzima vrlo visoko mjesto u ponudi zagrebačkog ugostiteljstva.

Alba, Miss, Queen, Clery, Antea, Asja i Madlein nisu umjetnička imena ljepotica s nekog natjecanja za izbor najljepše djevojke nego sorte prirodno uzgojenih jagoda, koje se u lipnju nude na brojnim trgovima i ulicama grada Zagreba. U znaku te slasne voćke što brojne kupce mami mirisom i okusom tradicionalno se organiziraju Dani jagoda, koji ove godine traju do 20. lipnja.

Jagode na prepoznatljivim drvenim štandovima po istoj cijeni za jednu mjericu prodaju proizvođači “Jagodnog prstena” Zagrebačke županije na ukupno 21 lokaciji u gradu, a uzgojene su isključivo na prirodan način. U toj promidžbenoj i prodajnoj manifestaciji zdrave hrane ove godine sudjeluje šezdeset proizvođača, a u znaku te mirisne voćke svoju ponudu osmišljavaju gradski hoteli i slastičarnice. Uz netom ubrane jagode kupcima se na štandovima nude i brošure s provjerenim recepturama, a gdje i što će od toga kušati na njima je da izaberu. U svakom slučaju, Zagrepčanima i njihovim gostima doista se pruža puno mjesta na kojima mogu uživati u okusima raznih delicija spravljenih od jagoda i kreiranih na vrlo maštovit i originalan način. Zbog toga se Danima jagoda ne potiče samo prodaja nego podržava svijest o nužnosti proizvodnje prirodno uzgojenih namirnica, koje zauzimaju visoko mjesto u ponudi ugostiteljstva, a što vrlo dobro prepoznaju sve brojniji gosti grada Zagreba.

 

Objavljeno: 01.06.2008