Međunarodni festival vina i kulinarstva
Promoviranjem kulture stola na 3. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva, organiziranom u Hotelu The Regent Esplanade Zagreb, štovatelji dobre kapljice mogli su degustirati osamsto vrsta vina, pa čak kušati arhivska vina starija od pedeset godina.
Zadnjeg vikenda u studenome u Hotelu The Regent Esplanade Zagreb organiziran je treći Međunarodni festival vina i kulinarstva na kojem se moglo degustirati 800 vrsta vina, a svoje je proizvode izložilo više od 200 izlagača. Riječ je o najvećem vinskom festivalu u Hrvatskoj, kojemu je cilj promovirati kulturu pijenja vina, a organiziran je po uzoru na slavne svjetske manifestacije gdje je nastup jedino moguć uz pozivnicu organizatora. Na festivalu se predstavilo više od stotinu najboljih hrvatskih vinara te proizvođača pršuta, sira, maslinova ulja, kulena i raznih drugih slasnih delicija. Uz brojne prezentacije i degustacije vina ljubitelji plemenite kapljice mogli su uživati u okusima i mirisima arhivskih vina, pa čak kušati graševinu iz arhiva podruma Belja u Kneževim vinogradima staru više od pedeset godina. Osim užitka u biranim kapljicama organizirane su suvremeno koncipirane enološke i gastrološke poduke za poslovne ljude, trgovce, somelijere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare kao i za sve druge poštovatelje dobre kapljice.
Festival je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatske gospodarske komore i Zagrebačke županije, a ove je godine zemlja partner bila Austrija.
Objavljeno: 04.12.2008