Novi “in” restoran u središtu grada
Zagreb je krajem listopada dobio još jedan supermoderan restoran koji će zasigurno biti novo “in” mjesto među Zagrepčanima. Nalazi se u središtu grada, u blizini Ciboninog tornja, a ime – Black Rock, duguje užarenom vulkanskom kamenju na kojem se spravljaju jela, što je samo jedan od originalnih noviteta koji se tamo nude.
Na zagrebačkoj gastronomskoj sceni krajem listopada pojavio se još jedan inventivan restoran u kojem će se gostima nuditi osebujna i originalna jela. Riječ je o restoranu Black Rock, smještenom u blizini Ciboninog tornja, kod samog ulaza u košarkašku Dvoranu Dražen Petrović, a ime je dobio po užarenom vulkanskom kamenju na kojem će gosti sami moći spravljati jela.
Da je riječ o supermodernom restoranu govori i podatak kako je to prvi restoran te vrste u Hrvatskoj, a imidž inventivnog i budućeg nezaobilaznog mjesta zahvaljuje otprije populariziranom istoimenom konceptu.
Naime, koncept pripremanja hrane “Black Rock” osmišljen je 2005. u Velikoj Britaniji nakon što su brojni restorani tražili inovaciju kojom će privući nove goste. Njihova se popularnost u vrlo kratkom vremenu ubrzo proširila izvan granica Velike Britanije i takvi su restorani postali sastavnim dijelom gastronomske ponude brojnih hotela, restorana i pubova diljem svijeta.
U praksi to izgleda ovako: osoblje restorana poslužuje sirove namirnice, koje gosti sami spravljaju na vrućem crnom vulkanskom kamenu zagrijanom na oko 400 stupnjeva Celzijevih. Jela se pripremaju bez ulja ili bilo kakvih drugih dodataka pa gosti mogu doista uživati u suvremenoj i zdravoj pripremi hrane. Svi sastojci za pripremu jela donose se pet minuta poslije narudžbe, tako da nema ni čekanja kao u većini restorana, što jamči i šef kuhinje restorana Robert Slogar, koji već pet godina nosi titulu “Zlatni kuhar” Hrvatske.
Osim toga, gosti će u restoranu moći kušati izvorne hrvatske proizvode čiju kvalitetu jamči brend “Izvorno hrvatsko”. Narudžbe će se primati do jedan sat iza ponoći, tako da će uz ritmove latino glazbe gosti moći uživati u zdravom, laganom i ukusnom kasnovečernjem objedu.
Objavljeno: 03.11.2009