Prvi Hrvatski festival hrane i vina

Od 2. do 4. ožujka u Areni Zagreb održat će se prvi Hrvatski festival hrane i vina, namijenjen profesionalcima i široj publici, a izložbeni dio s najraznolikijim delicijama pratit će sadržajan edukativno-zabavni program.

U zagrebačkoj će se Areni od 2. do 4. ožujka održati prvi Hrvatski festival hrane i vina. Svrha je festivala promocija nacionalne kuhinje, a okupit će proizvođače pršuta, kulena, sireva, ulja, rakija, vina i drugih proizvoda iz svih hrvatskih regija, kao i ugostitelje i hotelijere. Festival će se održavati na površini većoj od pet tisuća četvornih metara, gdje će brojni posjetitelji moći kušati razne delicije i vrhunske vinske kapljice.

U okviru festivala na dvije pozornice organizirat će se cooking show – radionice u posebno uređenom prostoru, zatim prodaja proizvoda po festivalskim cijenama, kao i zabavni program za cijelu obitelj s igraonicama za djecu. Drugim riječima, planiran je sadržajan edukativno-zabavni program za stručnjake i širu javnost, a dodijelit će se i festivalske nagrade pojedincima koji su pridonijeli razvoju eno-gastro kulture u Hrvatskoj. S ciljem njezine još bolje promocije, Hrvatski festival hrane i pića osniva i zakladu Mladi kuhar za talentirane učenike koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima koja će im omogućiti dodatno školovanje.

Više informacija o prijavi izlagača na prvi Hrvatski festival hrane i vina može se dobiti na adresi www.festivalhraneivina.hr.

Objavljeno: 01.02.2012