Tjedan restorana Hrvatska
Nakon uspješna dva Tjedna restorana u Zagrebu, ovogodišnja ugostiteljska akcija s ponudom slijeda od tri jela po cijeni od samo sto kuna proširena je na čitavu Hrvatsku, a akciji su se pridružili i zagrebački hoteli visoke kategorije u čijim će se hotelskim barovima po promotivnim cijenama nuditi i kokteli.
Od 26. rujna do 9. listopada održat će se Tjedan restorana Hrvatska. U tu akciju, koja se ove godine organizira treći put, uključit će se više od stotinu restorana iz svih regija Hrvatske s ponudom posebno osmišljenih jelovnika. Svaki se jelovnik sastoji od tri jela – predjela, glavnog jela i deserta, koji će se gostima nuditi po promotivnoj cijeni od samo 100 kuna. <<
Nakon prva dva uspješno organizirana Tjedna restorana u Zagrebu, ovogodišnja akcija ugostitelja proširena je na čitavu Hrvatsku. Osmišljena je po uzoru na slične aktivnosti koje se organiziraju u svjetskim metropolama, poput New Yorka i Londona, a cilj je približiti kulturu objedovanja što većem broju građana. S obzirom na vrlo veliki odaziv gostiju u tjednima restorana održanima u protekle dvije godine, nesumnjivo je da se ovakvim aktivnostima na najbolji mogući način promovira gastronomska ponuda Hrvatske.
Ovogodišnji Tjedan restorana Hrvatska započeo je 24. rujna na Oleander terasi hotela The Regent Esplanade Zagreb, gdje je organiziran brunch s ponudom koktela i sitnih zalogaja koje su pripremali sudionici akcije – restorani i hotelski barovi. Naime, kako bi se pridružili svjetskom trendu ispijanja koktela prije večere, u akciju Tjedan restorana Hrvatska uključili su se hoteli visokih kategorija – Palace Hotel Zagreb, Sheraton Zagreb Hotel, The Regent Esplanade Zagreb i Arcotel Allegra Zagreb. Tako će se pod sloganom “Na cocktail u hotel” svaki dan od 18 do 19.40 sati u hotelskim barovima navedenih objekata gostima nuditi kokteli po promotivnoj cijeni od 20 do 25 kuna.
Ako ne uspijete na vrijeme rezervirati svoje mjesto za objed tijekom Tjedan restorana s obzirom na veliko zanimanje gostiju, ostaje vam akcija “Pokretne juhe” od 3. do 10. listopada. U sklopu te akcije svaki dan od 12 do 15 sati na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića bit će parkiran brendirani kamion s juhama pripremljenim u restoranima koji sudjeluju u Tjednu restorana Hrvatska, a prodavat će se po 10 kuna.
Informacije možete pronaći na adresi www.tjedanrestorana.com
Objavljeno: 03.10.2011