Tjedan restorana: Upoznajte zagrebačku gastro-ponudu
U upoznavanju svake zemlje i grada velika je uloga gastronomske ponude. A tu ćete zagrebačku dimenziju još bolje upoznati tijekom Tjedna restorana, manifestacije koja u odabranim restoranima nudi jela po promotivnim cijenama.
Tjedan restorana u Zagrebu traje od 11. do 20. listopada, a u tom ćete vremenu njihovu ponudu kušati po cijenama znatno nižim od uobičajene. Tako će u odabranim zagrebačkim restoranima tri slijeda za ručak trebati platiti 100 kuna po osobi, dok će cijena večere iznositi do 125 kuna. Po uzoru na neke druge svjetske metropole, i zagrebački restorani tako se, po 19. put, uključuju u promidžbu gastronomske scene, nudeći po povoljnijim cijenama jela lokalne, ali i internacionalne kuhinje.
Inače, zagrebačka je gastronomska ponuda bogata i raznovrsna te uključuje specijalitete domaće kuhinje, ali i restorane s odličnom ponudom nacionalnih kuhinja drugih zemalja. Tjedan restorana, koji se svake godine održava u ožujku i listopadu, poticaj je da se upustite u gastronomsko istraživanje i uživate u okusima i mirisima bogate i privlačne zagrebačke gastro-ponude.
Objavljeno: 03.10.2019