Viteški restoran Gospoja
Pođite u prvi hrvatski viteški restoran Gospoja u Ilici, u kojem ćete se vratiti u XVIII. stoljeće i kušati jela spravljena po starinskim recepturama, ali i na način kako se nekada jelo na dvorovima i dvorskim zabavama.
Želite li kušati jela iz davnina i vratiti se u doba dvorova i dvorskih zabava pođite u prvi hrvatski viteški restoran Gospoja u Ilici. Tamo vas očekuje ambijent kao da ste u XVIII. stoljeću, gdje ćete jesti pod bakljama i svijećama, a jela će vam posluživati u velikim gorućim ovalima. Svi za stolom obavezno moraju nositi pregaču kako bi svi bili jednaki, ali nećete dobiti pribor za jelo. Njemu nema mjesta u ovom restoranu, jer ni u ono ga doba nije bilo, nego se jelo rukama, a jedino pomagalo koje bi vam u konzumaciji moglo pomoći je ogromna sablja.
Restoran je zatvorenog tipa i bez prethodne najave ne može se doći, a ovaj nesvakidašnji gastronomski događaj organizira se za četvero do najviše dvadeset osoba. Na jelovniku restorana je pregršt delicija spravljenih po starinskim recepturama, poput juhe od fazana, kobasica od divljači, šunke u kruhu, dimljenog bunceka ispod peke na kiselom kupusu, pačjeg zabatka s mlincima, svinjskih rebara pečenih na otvorenoj vatri s okruglicama od kruha i slanine u umaku od pečenja itd. No, što će od svega toga gosti jesti ovisi o njihovim prohtjevima, ali i izboru šefa kuhinje, koji će im tek nakon večere otkriti koje im je jelo pripremio. To znači da do kraja večere neće znati što su jeli, što čitavom ovom događanju daje i stanovitu dozu tajanstvenosti.
Na koncu valja istaknuti da svoje mjesto za večeru u dvorskom stilu možete rezervirati po vrlo prihvatljivim cijenama. Tako ćete za glavno jelo i desert trebati izdvojiti samo sto kuna, dok ćete za meni s predjelom platiti četrdeset kuna više. Zato rezervirajte i vi svoje mjesto na ovom nesvakidašnjem gastronomskom događaju i zabavite se na dvorski način.
Objavljeno: 31.03.2015