Vrhunske delicije u srcu grada
Uz mnoga domaća jela te specijalitete sve brojnijih međunarodnih kuhinja, Zagrepčani i njihovi gosti od sada mogu kušati i vrhunske delicije od tartufa, koje se prodaju u nedavno otvorenoj trgovini u srcu grada, u Vlaškoj ulici.
Samo dvjestotinjak metara od glavnog zagrebačkog trga, u Vlaškoj ulici, nalazi se ekskluzivna trgovina Zigante tartufi u kojoj se mogu kušati specijaliteti spravljeni od skupocjene delikatese – tartufa. U tijeku je sezona svježih bijelih tartufa pa domaćini spomenute trgovine sve zainteresirane pozivaju na kušanje specijaliteta pripremljenih ne samo s bijelim nego i s crnim tartufom, a pritom mogu naučiti štošta o toj luksuznoj delikatesi.
Riječ je o jedinoj trgovini te vrste u Zagrebu. Tartufi se u nju svakodnevno dopremaju iz Istre, nadaleko poznatoj kao jednoj od bogatijih regija u svijetu po kvaliteti, a naročito po veličini primjeraka obje vrste tartufa.
Osim svježim tartufima, trgovina je opremljena i vrhunskim maslinovim uljima s dodatkom bijelih i crnih tartufa, brojnim sirevima oplemenjenim tartufima te nizom drugih poznatih istarskih specijaliteta s tim gljivama, koje prati glas i da su odličan afrodizijak. Među proizvodima s tartufima nudi se delikatesna istarska kobasica, zatim med i maslac, poznata istarska rakija. U dućanu ćete naći i brojne druge, “obične” istarske proizvode – visokokvalitetna maslinova ulja, tradicionalne istarske tjestenine, vrhunska vina, pjenušce, likere te nadaleko poznate istarske rakije Medicu i Bisku.
Svi se proizvodi u trgovini mogu svakodnevno kušati, a tko želi naučiti više o tartufima i istarskoj tradicionalnoj kuhinji može se posavjetovati ili s djelatnicima ili informirati na novom internetskom portalu www.tartufi.hr koji su pokrenuli vlasnici te prodavaonice. Na njemu se, osim općenitih podataka o spomenutim proizvodima, nalaze i brojni savjeti, recepti te informacije o događanjima i manifestacijama vezanim uz tartufe, maslinova ulja, vina i uz ostale autohtone hrvatske i istarske proizvode i običaje.
Objavljeno: 03.12.2009